11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Donovan

La apariția sa în prim plan, petrecută la mijlocul anilor ’60, Donovan a fost numit de unii ‘varianta britanică a lui Bob Dylan’, o comparație facilă, și în mare parte nefondată, care a compromis oarecum viziunea unică a trubadurului scoțian de folk-pop.

În timp ce ideea centrală a muzicii lui Dylan era (și a rămas), introspecția sumbră și realismul amar, Donovan a îmbrățișat pe deplin optimismul cu ochii deschiși al mișcării flower power, cântecele sale eterice și ornamentate radiind o frumusețe mistică și o mirare copilărească; înregistrările sale rămân artefacte chintesențiale ale erei psihedelice, captând perfect idea de pace și iubire a vremii lor.

În 2012, la introducerea sa în Rock & Roll Hall of Fame, s-a spus: ‘Donovan a declanșat de unul singur revoluția psihedelică în 1966 cu excepționalul său album Sunshine Superman!’ Doi ani mai târziu Donovan era primit cu onoruri în Songwriters Hall of Fame, pe bună dreptate, întrucât este unul dintre cei mai influenți compozitori și interpreți ai erei muzicii moderne!

E născut în 10 mai, și împlinește 78 de ani vineri când vă aștept la radio Big FM, unde vă voi spune poveste lui și vom asculta câteva dintre cântecele sale emblematice! Ne găsiți aici: 92.6 FM Deva / 88.9 FM Hunedoara / bigfm.ro/live/ Nu uitați de întâlnirea de la ora 21:00!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa