11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Doru Stănculescu

A fost unul dintre cei mai vechi şi mai de seamă folk-işti de la noi, un adevărat idol pentru multe generaţii de tineri. Născut la Bucureşti, în 25 iunie 1950, artistul cânta încă din clasa a X-a.

Inspirat de exemplul surorii sale mai mari cu patru ani, cântăreaţa Mihaela Mihai, învățase singur să cânte la vioară, muzicuță şi chitară. A fost primul folk-ist de la noi care a apărut pe micul ecran, în 1970. În 1973 câştiga Marele Premiu al festivalului „Primavara Baladelor”. A fost membru fondator al Cenaclului „Flacara”. În 1990 a plecat în Franța, la Paris, unde a lucrat ca arhitect.

A revenit în Romania în 1996, când, la Festivalul naţional de muzică folk „Om bun”, i s-a decernat Marele Premiu „pentru întreaga activitate artistică”. Doru Emil Stănculescu a ieșit din scenă în 23 august 2021 plecând pentru a-i reîntâlni pe dragii săi prieteni Valeriu Sterian și Dan Andrei Aldea. Ne-a lăsat însă câteva cântece memorabile care au marcat generația mea pentru totdeauna.

Vă invit să le ascultăm împreună, miercuri 10 iulie, la radio Big FM: pe 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa