Artistul Zilei – Ed Sheeran

Artistul Zilei – Ed Sheeran

Să devii Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) la numai 26 de ani este o realizare deosebită și extrem de rară. Dar cel căruia Regina Elisabeta a II-a i-a acordat acest titlu în vara anului 2017 o merită din plin pentru că prin muzica sa a reușit să crească prestigiul Marii Britanii la nivel mondial. Iar el face asta atât de natural și de firesc, fără machiaje sau ținute excentrice, fără scandaluri și scenarii capcană pentru public, încât îmi amintește de vremurile de altă dată când muzica era cea care conta pentru artiști și pentru public și nu circul făcut de industria muzicală avidă după bani.

 

Edward Christopher Sheeran are 11 cântece care au depășit cifra de 1 miliard de ascultări pe spotify și este primul artist solo britanic care a ajuns la cifra de 52 de săptămâni (adică un an) în care s-a aflat pe locul 1 în clasament; doar Elvis Presley (cu 80 de săptămâni) și The Beatles (cu 69 de săptămâni) reușind să se mențină acolo mai mult decât el. Ed, care lucrează acum la cel de a-l șaselea său album care va fi lansat în 2023, împlinește 32 de ani vineri 17 februarie.

 

Îl vom asculta la Big FM: 92.6 FM (DV) / 88.9 FM (HD) / www.bigfm.ro Nu uitați de emisiunea de o oră ce începe la 21:00. Vă așteptăm!