11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Elvis Presley

Elvis Aaron Presley – născut în 8 ianuarie 1935 la Tupelo, în statul american Mississippi -, extrem de popularul cântăreț american, cunoscut tuturor drept „Regele Rock & Roll-ului”, a crescut de mic în sărăcie. Chiar și în adolescență, după ce s-a mutat cu familia în Memphis, trăiau aproape numai din ajutorul social. Dar la câteva săptămâni după ce producătorul Sam Phillips de la Sun Records (o casă de discuri locală de blues), a ascultat prima sa înregistrare, totul s-a schimbat, ca în povești!

 

Elvis a primit un telefon și au urmat câteva săptămâni cu sesiuni de înregistrări cu o trupă restrânsă, formată din Presley – voce și chitară acustică, Scotty Moore – chitară electrică și Bill Black – contrabas. Repertoriul era format din genul de materiale muzicale pentru care Elvis avea să devină celebru: blues și country music, balade și imnuri de muzică gospel. Presley făcuse cunoștință cu o parte din această muzică ascultând radioul, cu alta la biserica penticostală a părinților săi și la corul în care cânta frecvent la biserica Black Memphis a reverendului H.W. Brewster, iar o altă parte era ‘extrasă’ din cluburile de blues de pe Beale Street pe începuse să le frecventeze în adolescență.

 

Ascultați restul poveștii lui, cu câteva amănunte și câteva piese inedite, luni 9 ianuarie la Big FM. Pe 92.6 FM (în Deva) / 88.9 FM (în Hunedoara) / www.bigfm.ro (worldwide)

Te-ar mai putea interesa