11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Fats Domino

Antoine Domino Jr. i-a învățat „meserie” pe mulți, Elvis i-a cântat piesele, John Lennon și Paul McCartney și-au făcut ucenicia cântând în baruri și înregistrând standardele rock’n’roll lansate de Domino pe când ei erau abia în clasa I-a, iar Neil Young, Willie Nelson, Norah Jones și Elton John se consideră de-a dreptul epigonii lui.

 

Compozitor inspirat, virtuoz pianist de rhythm & blues, rock’n’roll, country, boogie-woogie, pop și jazz, vocalist nesofisticat dar greu de egalat, Fats Domino rămâne imposibil de confundat și va fi pentru totdeauna unul dintre designerii inițiali ai muzicii ce ne place nouă. Omul al cărui pian „bine temperat” și a cărui voce ușor baritonală a ajutat la transformarea muzicii pop în anii ’50 și ’60, nu era un Adonis din punct de vedere fizic la 1 metru 65 și peste 100 de kilograme, în schimb avea un zâmbet larg, copilăresc și o freeză retezată drept, ca o copertă de album.

 

Dar a vândut mai mult de 115 de milioane de discuri, lansând numeroase hituri care aveau să devină adevărate jaloane ale traseului de calificare în rock’n’roll. De aceea a și fost unul dintre primii 10 artiști introduși în Rock and Roll Hall of Fame.

 

Este Artistul Zilei de marți 11 aprilie la Big FM: 92.6FM / 88.9 FM / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa