11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Frankie Miller

Francis John Miller s-a născut în 2 noiembrie 1949 la Glasgow, în Scoția. Din 1967 a început să cânte în trupe locale, într-o manieră influențată evident de cântăreți de soul americani precum Sam Cooke, Ray Charles sau Otis Redding. După câțiva ani, s-a mutat pe scena muzicală londoneză, mult mai fertilă, unde în vara anului 1971 l-a întâlnit pe fostul chitarist al trupei Procol Harum, Robin Trower.

 

Impresionat de talentul lui Miller, ca interpret de soul music, pe care îl compara ca pasiune și efervescență cu Rod Stewart sau cu Joe Cocker, Trower i-a oferit postul de solist vocal al noii sale trupe, Jude. Și totuși, nu aceasta avea să fie marea șansă a lui Miller; conflictele interne aveau să distrugă grupul în anul următor și Frankie Miller a fost nevoit să se întoarcă la statutul de cântăreț prin pub-urile rock din Londra.

 

Ce s-a întâmplat mai departe în viața acestui supervocalist și excelent compozitor scoțian (subestimat de critică și insuficient promovat de presă, în schimb admirat și iubit de colegii săi de breaslă), puteți afla ascultând Big FM miercuri 2 noiembrie pe 92.6 FM (Dv) / 88.9 FM (Hd) / www.bigfm.ro Te aștept, darlin’!

Te-ar mai putea interesa