11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – George Thorogood

Chitarist și vocalist de blues-rock, boogie-rock și boogie-blues (inspirat de Elmore James, de Hound Dog Taylor și de Chuck Berry), George Thorogood nu s-a bucurat niciodată de prea mult respect din partea ‘puriștilor’ blues-ului, dar a devenit foarte popular la începutul anilor ’80 datorită expunerii obţinute prin difuzarea repetată a pieselor sale de către radiourile americane și canadiene FM și datorită succesului obţinut în concertele din circuitul de arena rock.

 

Muzica lui Thorogood a fost întotdeauna tare, simplă și directă – riff-urile și slide-urile sale părând a fi luate direct din blues-ul în maniera Chicago a anilor ’50 și din rock & roll-ul timpuriu, iar abordarea lui îndrăzneaţă l-a ajutat să câștige o audiență destul de mare în anii ’80, când albumele sale ajungeau, în mod regulat, Discuri de Aur.

 

Vineri, 23 februarie, la radio Big FM, vă spun povestea lui și vom asculta câteva piese ce ne vor scoate amorțeala asta din oase! Vă aștept în Deva pe 92.6 FM / în Hunedoara 88.9 FM și on-line la bigfm.ro/live/ George Lawrence Thorogood împlinește sâmbătă 74 de ani!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa