11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Gheorghe Zamfir

În străinătate, datorită nenumăratelor reclame TV care promovează colecții cu muzica sa, Gheorghe Zamfir este aproape universal recunoscut ca fiind ‘The Master of the Pan Flute’ (Stăpânul Naiului). Chiar dacă acest titlu poate fi motiv de zâmbet în unele cercuri – fie din cauza supraexpunerii sale, fie din cauza unei aversiuni pe care unii o au față de muzica easy listening – este adevărat că Zamfir este responsabil aproape de unul singur pentru popularizarea la nivel internațional a unui instrument străvechi, tradițional, dar folosit încă în Europa de Est, care până la el era în pericol de dispariție din lipsă de interes.

 

Cu cele peste 80 de albume și alte zeci de single-uri lansate începând din 1966 la nenumărate case de discuri din lume și vândute în milioane și milioane de exemplare pe întreg mapamondul, cu zecile de turnee întreprinse pe toate continentele și miile de spectacole în care a adus faimă țării sale, Gheorghe Zamfir este, fără îndoială, cel mai prolific dar și cel mai celebru muzician român la nivel internațional. Însă, din păcate, nu neapărat cel mai iubit și cel mai respectat la el acasă.

 

Împlinește 82 de ani joi 6 aprilie când îl veți putea asculta la radio Big FM, unde va fi Artistul Zilei! 92.6 FM (Dv) / 88.9 (Hd) / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa