11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – J.J. Cale

Cu stilul său tradiţionalist de blues, J.J. Cale părea sortit a fi un artist bun dar… necomerciabil. Însă a ajuns extrem de bine cunoscut datorită compoziţiilor sale ‘After Midnight’ și ‘Cocaine’ pe care Eric Clapton le-a reluat și a făcut din ele mari hit-uri. Dar John Weldon Cale nu a fost influent doar prin compoziţii, ci şi prin maniera sa de a cânta la chitară.

El a fost modelul urmat apoi de majoritatea reprezentanţilor roots-rock-ului, între care, desigur, Eric Clapton și Mark Knopfler. Chiar dacă întotdeauna a evitat pe cât posibil expunerea media, el este astăzi considerat unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria rock-ului, creator al originalului Tulsa Sound, o manieră de a cânta rock extrem de liberă și de relaxată, infuenţată de blues, de rockabilly şi de jazz.

Povestea lui și câteva superbe cântece din creația sa vor putea fi ascultate marți 9 iulie la radio Big FM, în Deva pe 92.6 FM, în Hunedoara pe 88.9 FM și pe net la bigfm.ro/live/ Vă aștept și de la ora 21:00!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa