11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Jeff Beck

Adevărata moștenire a marelui muzician britanic Jeff Beck constă în echilibrul dintre fluiditatea și agresivitatea interpretării sale, strălucitoarea sa tehnică de chitară fiind egalată doar de dragostea sa pentru disonanțe ce îți zdrobesc urechile. Era inegalabil în felul în care jongla cu tonurile uneori melodice și luminoase, alteori urgente și nervoase, dar într-un uimitor fel, în același timp dulci.

 

De la feedback puternic și blues metalic cu rezonanțe de fuzz, la funk învolburat și piese de jazz-rock emoționante, diferitele tonuri cântate de Jeff Beck pe Fender Stratocaster – instrumentul său preferat – erau la fel de temperamentale ca și personalitatea sa. Indiferent de clasificări, care oricum i-au fost pe drept mereu favorabile, Jeff Beck a fost și va rămâne pentru totdeauna unul dintre cei mai talentați, inspirați, admirați și influenți chitariști din istoria rock-ului.

 

Comutând pe Big FM marți 17 ianuarie îi veți putea afla povestea și îl veți putea asculta cântând! Adrese utile: 92.6 FM (în Deva și împrejurimi) / 88.9 FM (în Hunedoara și împrejurimi) / www.bigfm.ro Nu uitați și de emisiunea de o oră ce începe la 21:00!

Te-ar mai putea interesa