11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Joe Dassin

Născut la New York, în familia unui regizor de film și a unei violoniste cu studii la Julliard, Joseph Ira Dassin și-a trăit adolescența și și-a luat bac-ul în Franța, dar s-a lansat în cariera muzicală în America, cântând celebre piese frantuzești prin barurile new york-eze. Până la urmă avea cunoască succesul și consacrarea în… Franța, cântând, cu vocea sa inconfundabilă, muzică de inspirație americană!

 

Deși cariera sa avea să fie scurtată brusc și iremediabil de atacul de cord fatal suferit pe când se afla în Tahiti, în 1980, Joe apucase să înregistreze un întreg șir de single-uri de succes, inclusiv legendarele „L’été indien“, „Les Champs-Elysées”, „A Toi”, „Et Si Tu N’existais Pas”, „Siffler Sur La Colline”, „Si Tu T’appelles Melancolie”, „Taka Takata” și „Le Cafe Des Trois Colombes”. Joe Dassin rămâne și astăzi una dintre cele mai populare figuri din istoria muzicii pop franceze.

 

Dacă vă place și vouă, vă aștept miercuri la radio Big FM. Adresele noastre: Deva, 92.6 FM / Hunedoara, 88.9 FM / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa