11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – John Wetton

Chiar dacă marelui public îi este mai puţin cunoscut, John Wetton (12 iunie 1949-31 ianuarie 2017) a fost unul dintre cei mai valoroşi solişti vocali, basişti şi compozitori de rock progresiv din toate timpurile. El a făcut istorie în rock, activând în grupurile King Crimson, Wishbone Ash, UK, iCon, Quango şi Asia, dar şi colaborând cu multe alte trupe (între care și cu Family, Uriah Heep și Renaissance) şi cu zeci de muzicieni (între care îi amintesc doar pe Billy Sherwood, Bryan Ferry, Steve Hackett, Peter Banks și Phil Manzanera).

 

După o carieră de 50 de ani el ne-a lăsat moștenire o adevărată comoară muzicală: aproape 100 de albume înregistrate atât în cariera solo, cât și ca membru unora dintre cele mai importante grupuri de rock britanice şi în calitate de colaborator sau muzician de studio. Nu vă ascund că a fost şi va rămâne mereu, unul dintre preferaţii mei.

 

Vă invit să-i aflaţi povestea şi să-i ascultaţi vocea inconfundabilă și memorabilă, la Big FM! Vă aştept marți, 6 decembrie!

Te-ar mai putea interesa