11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Johnny Logan

Seán Patrick Michael Sherrard alias Johnny Logan, este un cântăreţ și compozitor irlandez născut în 13 mai 1954 în Australia. El este singurul artist care a câștigat de trei ori concursul Eurovision, de două ori în calitate de interpret și încă o dată în calitate de compozitor! În 1980 a câștigat cu „What’s Another Year”, piesa scrisă de Shay Healy, a doua oară, în 1987, cu „Hold Me Now”, cântec ce îi aparţine, iar cea de-a treia victorie a venit în 1992, de această dată în calitate de compozitor al cântecului „Why Me?” interpretat de Linda Martin.

Johnny Logan este un erou al concursului Eurovision din epoca în care acest concurs se câștiga încă prin calitatea cântecelor și a interpretării. Pe vremea aceea Eurovision era încă un spectacol ce urmărea să unească națiunile europene, și ceeea ce conta înainte e toate era muzica. Ce a ajuns să fie astăzi vedem cu toții, și unora dintre noi nu le place. Deloc! Dar celor care se folosesc de el pentru a-și promova agenda și/sau interesele puțin le pasă de părerea noastră.

Revenind la Johnny Logan, luni vă spun povestea lui la radio Big FM pe 92.6 FM în Deva / 88.9 FM în Hunedoara / și la bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa