Artistul Zilei – Kevin Costner

Artistul Zilei – Kevin Costner

Kevin Costner este desigur cunoscut în primul rând ca actor, regizor și producător și va rămâne în istoria cinematografiei americane pentru rolurile din cele peste 60 de filme în care a jucat până acum (amintesc aici doar Silverado, The Untouchables, Field of Dreams, Dances with Wolves, JFK și The Bodyguard), dar a fost întotdeauna apropiat de muzică, învățând să cânte la chitară și pian în copilărie și cântând în corul bisericii și în producții școlare. A fost întâi muzician înainte de a se afirma în cariera cinematografică, cântând și compunând în Los Angeles împreună cu John Coinman și Blair Forward.

 

Cei trei și-au spus Roving Boy și au avut un succes modest, lansând un album, ‘Simple Truth’, și obținând chiar un single numărul unu în Japonia, dar, pe măsură ce cariera cinematografică a lui Kevin a luat avânt, el nu a mai avut prea mult timp pentru muzică și grupul a devenit tot mai inactiv, deși cei trei prieteni se mai întâlneau ocazional pentru a cânta și a compune și, din când în când, mai urcau pe scenă pentru un concert.

 

O astfel de reprezentație, din 2005, l-a făcut pe Costner să realizeze cât de bine se simte când cântă și atunci și-a propus să găsească mai mult timp pentru a face asta. Cooptându-i pe Teddy Morgan, Larry Cobb și Park Chisolm și schimbând numele trupei în Kevin Costner & Modern West, grupul a început să lucreze la un album, ‘Untold Truths’, care a fost lansat în 2008 de Universal South.

 

Doi ani mai târziu, Kevin Costner & Modern West au lansat ‘Turn It On’, album care inițial a apărut doar în Europa. ‘From Where I Stand’, un al treilea disc K.C. & Modern West, a apărut în toamna anului 2011. În vara anului următor, grupul a lansat ‘Famous for Killing Each Other: Music from and Inspired by Hatfields & McCoys’, coloana sonoră a miniserialului cu Kevin Costner și Bill Paxton difuzat în 2012 de History Channel.

 

Următoarea producție muzicală a lui Kevin Costner este tot o coloană sonoră de film, cântecele de pe ‘Tales from Yellowstone’ apărând în vestitul serial american al cărui final este așteptat pentru luna noiembrie a acestui an.

 

Kevin Michael Costner este născut în 18 ianuarie 1955 și va fi Artistul Zilei de joi la Radio Big FM: 92.6 FM (Dv) / 88.9 FM (Hd) / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00! Vă aștept!

 

T.T.Popa