11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Leo Iorga

Leo Iorga a început să cânte întâi la tobe, pe la 14 ani, ajungând ulterior ’să bată’ în trupa liceului ‘Ioan Slavici’ din Arad între 1980 şi 1982. Cânta apoi, la tobe și vocal, timp de circa un an în trupa Hidro Grup 8. În 1984 el era solist vocal al formaţiei Pacific din Arad, iar din 1985 se alătura trupei Sui Generis, tot din Arad, unde avea să activeze până in 1987, inclusiv.

 

În 1988, Leo Iorga era solistul vocal al primei formule stabile a grupului timișorean Cargo, cu care întreprindea primele turnee în ţară. Spre finalul anului însă, la solicitarea celor de la grupul bucureştean Compact, care rămăseseră fără solist vocal prin plecarea lui Paul Ciuci în America, cei de la Cargo îl împrumută pe Leo Iorga pentru un turneu al grupului Compact în URSS.

 

Leo se simte şi se potriveşte atât de bine în noua trupă, încât decide să rămână cu ei. Şi din toamna lui 1988 până în 1996, el avea să fie solistul grupului, într-o componență completată de Teo Peter, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, care a fost considerată de mulți, chiar şi de Florian Pittiş, ca fiind ‘formula de aur’ a trupei Compact.

Te-ar mai putea interesa