11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Lou Bega

Asemeni ritmurilor afro-cubaneze mambo, din care s-a inspirat muzical, Lou Bega (David Lubega Balemezi, născut în 13 aprilie 1975 la Munchen), este un hibrid, născut și crescut în Germania într-o familie formată dintr-o mamă siciliană și un tată ugandez.

 

A cântat și a dansat încă din copilărie, a ascultat mult R&B și reggae în adolescență și a făcut parte dintr-un grup de rap, însă o excursie întreprinsă la Miami pe când abia împlinise 18 ani, avea să-i decidă destinul. Excursia l-a familiarizat pe Lou cu cântecele regilor muzicii mambo din anii ’30 și ’40. Fascinat de acele sunete și de moda elegantă din epocă, el s-a întors în Germania și a creat propria versiune a acelei muzici.

 

Rezultatul a fost single-ul „Mambo No. 5”, o actualizare ceva mai animată a piesei instrumentale a lui Pérez Prado din 1949, cu care a obținut un dublu disc de platină în Germania în vara anului 1999 și a dat lovitura la nivel internațional.

 

A ajuns pe primul loc în foarte multe țări, printre care Australia, Canada, Irlanda, Italia, Spania și Marea Britanie. În Statele Unite, a ajuns pe locul trei în clasamentul Billboard Hot 100, o performanță uluitoare pentru un artist debutant din Germania!

 

Vă spunem povestea lui, joi 13 aprilie, la Big FM: 92.6 FM (Dv) / 88.9 FM (Hd) / www.bigfm.ro

Te-ar mai putea interesa