11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Neil Young

Incredibil de prolific, Neil Young a apărut până acum pe cca 110 albume de studio, dacă luăm în calcul atât cariersa sa solo cât și activitatea sa în trupele Buffalo Springfield și Crosby, Still, Nash & Young, colaborarea de lungă durată cu Crazy Horse sau cu zeci de alți artiști și trupe. În plus, sub pseudonimul Bernard Shakey a regizat 10 filme documentare și de ficțiune, a jucat în vreo cinci și apare în alte cca 20.

 

Chitarist, cântăreț și compozitor american de origine canadiană, recunoscut pentru producția sa muzicală idiosincratică și pentru eclectismul său excesiv, Neil Young a evoluat de la solist de folk la chitarist și vocalist de rock, și de la pseudo-hippie protestatar antirăzboi, la activist ecologist și umanitar. O mare figură a culturii pop, destul de controversată dar categoric de neignorat, ce continuă să impresioneze prin creativitate și vitalitate în ciuda faptului că este aproape octogenar.

 

Neil Young va fi Artistul Zilei de luni, 17 iulie, la radio Big FM 92.6 FM (Deva, Simeria, Orăștie) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa