11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Paul Carrack

Paul Melvyn Carrack, născut în 22 aprilie 1951, s-a afirmat întâi la mijlocul anilor ’70 ca frontman și compozitor principal al grupului britanic Ace și a câștigat apoi recunoașterea și respectul colegilor și al publicului ca artist solo și ca membru al trupelor Roxy Music și Squeeze, dar și al grupului de acompaniament al lui Roger Waters, The Bleeding Heart Band, apărând într-o perioadă ca principal vocalist pe albumele lansate de Squeeze și de Waters (Radio K.A.O.S.).

De la mijlocul anilor ’80 până la sfârșitul anilor ’90, s-a bucurat de un succes considerabil în calitate de solist vocal (alături de Paul Young) și chiar de compozitor pentru grupul Mike + The Mechanics. După moartea lui Young în anul 2000, Paul a rămas singurul solist vocal al trupei până la plecarea sa, în 2004. El are de atunci o carieră solo extrem de activă.

Considerat unul dintre cei mai valoroși vocaliști britanici de soul-pop-rock și supranumit “The Man with the Golden Voice”, Paul Carrack este acum unul dintre cei mai apreciați muzicieni independenți, unul extrem de popular în turnee, un multi-instrumentist talentat și un proprietar de casă de discuri serios și plin de succes, care va fi Artistul Zilei la radio Big FM, luni 22 aprilie, pe 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa