Artistul Zilei – Robin Williams

Artistul Zilei – Robin Williams

Comicul și polivalentul actor Robin McLaurin Williams (21 iulie 1951 – 11 august 2014) a devenit cunoscut marelui public în rolul încântătorului Mork din Ork, din spumosul serial ‘Mork și Mindy’, și a devenit celebru datorită numeroaselor emisiuni de televiziune și filme în care a jucat de-a dreptul formidabil, printre care amintesc doar ‘Popeye’, ‘The World According To Garp’, ‘Good Morning, Vietnam’, ‘Dead Poets Society’, ‘Hook’, ‘Mrs. Doubtfire’ și ‘Good Will Hunting’ (pentru care a câștigat un premiu Oscar).

 

Utilizând un vast ansamblu de voci și mișcări, Williams a fost unul dintre cei mai populari și mai urmăriți comici din întreaga lume. A fost o figură îndrăgită nu numai pentru abilitățile sale de improvizație fulgerătoare, sau pentru imitațiile sale fără egal, ci și pentru capacitatea sa de a se cufunda pe deplin în rolurile din film (atât în cele comice, cât și în cele dramatice), precum și pentru implicarea sa generoasă într-o varietate de cauze caritabile.

 

Din păcate ultimele sale luni de viață au fost marcate de o accelerată deteriorare a sănătății sale mintale datorată unei forme de demență numită Lewey Body Disease, care a rămas nediagnosticată și a fost descoperită abia la autopsia ce a urmat decesului său prin sinucidere… Vineri 9 decembrie vă spun câte ceva despre el și îl veți putea asculta cântând.

 

Numai la Big FM: 92.6 FM Deva, Simeria, Orăștie / 88.9 FM Hunedoara, Călan / www.bigfm.ro