11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Ștefan Hrușcă

Ștefan Hrușcă s-a îndrăgostit de muzica folk în perioada în care era elev la Liceul Pedagogic din Sighetu Marmației, unde a învățat, asemeni tuturor colegilor lui, să cânte la vioară. A început să studieze și chitara, la început de unul singur apoi cu ajutorul unui profesor. În 1981, când debuta în Cenaclul Flacăra, era învațător la Școala nr. 1 din Borșa.

 

A devenit membru permanent al Cenaclului, lansând acolo multe melodii îndrăgite de public, între care binecunoscuta ”Rugă pentru părinți”, piesa care l-a consacrat. Între cântecele care l-au făcut cunoscut și îndrăgit se mai numără ”Copacul îndrăgostit”, ”Vara promisă”, ”Ochii tăi”, ”Urare pentru îndrăgostiți”, ”Balada unui fost soldat”, ”Numai noaptea”, ”Ninge la fereastră”, ”O singură speranță”, ”Frunzele”, ”Tu, Ardeal”, ”Steaguri albe”, ”Fluturele nopții” și ”Nunta de flori”.

 

După peste o mie de spectacole susținute în toată țara, în 1984 Ștefan s-a retras din Cenaclu. Între timp obținuse Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creație (1983) și Premiul pentru întreaga activitate(?)(1984). În toammna aceluiași an, el debuta discografic… Joi, 12 octombrie, îl ascultăm împreună la radio Big FM. Vă aștept aici 92.6 FM / 88.9 FM / bigfm.ro/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa