11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Toby Keith

Toby Keith a petrecut anii ’90 ca o mini vedetă de country music muncitoare, ce se bucura de un succes considerabil în clasamente dar nu reușise încă să iasă din pluton pentru a deveni un adevărat star precum Garth Brooks sau Alan Jackson.

 

Totul s-a schimbat în 2002, când el a scris și înregistrat ‘Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)’, un cântec răspuns, o reacție la cele întâmplate la 11 septembrie 2001, cântec ce a devenit una dintre declarațiile politice cele mai înflăcărcate din istoria muzicii americane. Puternica promovare a piesei în mass media americană a făcut ca până și oamenii pe care nu-i interesa country music să îl recunoască drept ‘the guy with the ‘boot in the ass’ song’ și a ajutat la transformarea lui Toby Keith într-un autentic fenomen.

 

Pentru el au urmat două decenii pline de succes, marcate de încă 14 albume de studio remarcabile (10 ajunse Nr.1), de 5 compilații e mari succese, de încă 11 single-uri Number One Hit (dintr-un total de 20!) și de 20 de turnee cu un succes enorm! Însă, din păcate, totul a luat sfârșit luni, 5 februarie, când marele cântăreț-compozitor și filantrop american a fost răpus de cancerul cu care lupta încă din 2021.

 

Avea 62 de ani. Miercuri, 7 februarie, o să rememorăm povestea lui Toby Keith Covel și o să-l ascultăm cântând. Vă așteptăm la radio Big FM pe 92.6 FM (Deva), 88.9 FM (Hunedoara), bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisunea de ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa