11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Ville Valo

Cunoscut mai ales ca lider capricios și temperamental, dar și carismatic al giganților finlandezi ai genului goth rock HIM, Ville Valo a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți finlandezi din lume, ca frontman al singurului act muzical din țara lui Moș Crăciun care a obținut un disc de aur în Statele Unite. După șase albume de succes cu HIM, în 2007 Ville Valo a pornit și în cariera solo lansând un single în duet cu actrița și cântăreața germană Natalia Avelon.

 

Pe măsură ce anii au trecut, Ville Valo a continuat să lanseze muzică și să colaboreze cu o mulțime de trupe și de artiști, dar a fost și membru al trupei de alternative-metal Daniel Lioneye, un proiect paralel format din el și din colegii săi de la HIM, Linde Lindström și Miko Paananen. HIM au mai produs două albume de studio înainte de a se desființa oficial în 2017.

 

Doi ani mai târziu, Ville Valo lansa un album împreună cu extrem de îndrăgitul grup finlandez de schlager și rock’n’roll, Agents. După o schimbare de imagine, de stil muzical și chiar și de nume de scenă, Ville Valo reapărea la suprafață în 2023 cu albumul „Neon Noir”, semnat VV.

 

Născut într-o zi de 22 noiembrie, Ville Hermanni Valo va fi Artistul Zilei de miercuri la radio Big FM 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la ora 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa