11,000FaniÎmi place

Arttistul Zilei – Jimmy Buffett

Un cântăreț și compozitor cu o înclinație pentru jocuri de cuvinte inteligente, Jimmy Buffett a reușit în cariera muzicală ignorând în mare măsură tendințele muzicii pop. El nu a fost niciodată un mare creator de hit-uri și nici prea iubit sau promovat de Mtv. A fost în schimb autentic și original, stilul său, numit de critică „Gulf & Western”, combinând muzica country cu cea din Caraibe.

 

Adevărat rege al traiului pe vătrai din muzica americană, Buffett nu a fost numai un compozitor și un cântareț extrem de talentat și de prolific, ci și un om de afaceri priceput, care avea să folosească mitul „Margaritaville” pentru a-și impulsiona cariera prin decenii de turnee cu concerte profitabile – dar și pentru a deschide restaurante și cazinouri, case pentru seniori, pentru a scrie cărți de succes și chiar un musical. Potrivit revistei Forbes, la momentul intrării sale în legendă (1 septembrie 2023), averea lui Jimmy Buffett era estimată la cca 1 miliard de dolari, el fiind astfel între primii 5 cei mai bogați muzicieni din lume.

 

Dacă îi cunoașteți muzica vă veți bucura cu siguranță să îl reascultați, iar dacă habar-n-aveți cine a fost și cum cânta veți avea o surpriză plăcută ascultând radio Big FM luni 4 septembrie! 92.6 FM (Deva) / 88.9 FM (Hunedoara) / bigfm.ro/live/ Nu uitați de emisiunea de la 21:00!

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa