11,000FaniÎmi place

Festivalului OKaua se va desfășura online în perioada 7-10 mai 2020

În anul 2020, după 7 ediții, Festivalul OKaua se adaptează contextului actual și organizează o ediție online, denumită ediția 7.2. În același timp se va păstra scopul principal al evenimentului: educația prin teatru și promovarea acesteia în toate formele sale.

 

Anul acesta, ediția 7.2 a Festivalului OKaua se va desfășura online pe pagina de facebook a festivalului în perioada 7-10 mai 2020. Spectatorii se vor bucura să vadă că și anul acesta programul este variat.

 

Structura acestei ediții presupune:

 

Clipuri dedicate acestei ediții – Elevii și studenții răspund la provocarea lansată de către festival și anume de a reproduce o scenă de film în context de videocall

 

Difuzarea spectacolelor care s-au bucurat de aprecierea publicului și au fost răsplătite cu Marele Premiu și locul I de la ambele secțiuni

 

Secțiunea scurtmetraje – unde vor fi prezentate scurtmetrajele de absolvire ale generațiilor trecute, de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București și Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

 

Secțiunea scurtmetraje este și noutatea acestei ediții. Este un obiectiv pe care festivalul și l-a propus de câțiva ani și iată care se îndeplinește de această dată. Este singura secțiune în concurs de anul acesta, urmând să fie jurizată de 3 profesioniști în domeniu:

 

Bogdan Mureșanu – scenarist, producător, regizor

 

Ciprian Iacob – director al Festivalului Bucharest Film Awards și Bucharest ShortCut Cinefest

 

Ion Florin Grigoraș – lect.univ.dr. UNATC „I.L.Caragiale” București

 

Pompilius Onofrei – jurnalist cultural, realizator radio

 

„Ne bucurăm că în acest an reușim să inaugurăm secțiunea de scurtmetraje, pe care o vom păstra și la edițiile viitoare. Scopul festivalului este educația prin cultură în toate formele acesteia, de aceea ne dorim o diversitate a programului și a secțiunilor prezentate. Prin această secțiune dorim să dezvoltăm, de asemenea, importanța actoriei de film, ca disciplină. Mulțumim facultăților de profil care ne-au ajutat și ne-au pus la dispoziție cele mai bune scurtmetraje ale ultimelor două generații.
Prin această ediție a festivalului le vom oferi spectatorilor noștri 4 zile pline cu filme, spectacole și provocări ale liceenilor și studenților la actorie, dorindu-ne să le oferim o alternativă plăcută de a-și petrece sfârșitul de săptămână acasă, în siguranță. Ne ghidăm după deviza festivalului „Măsură pentru măsură” la care adăugăm anul acesta #statiacasa și dați play!” – Alina Dumitrache, director al Festivalului OKaua

 

Programul complet al Festivalului și alte informații despre eveniment puteți găsi pe www.festivalulokaua.ro și pe pagina de Facebook și Instagram a Festivalului OKaua.

 

Organizatori: Compania de Teatru OKaua și Pink Art Stil

 

Parteneri: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Facultatea de Teatru și Film – Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Te-ar mai putea interesa