11,000FaniÎmi place

Puya, Andra și Guz lansează piesa „Dorul”

Dorul, sentimentul care ne macină pe toți în această perioadă.
Cine nu suferă de dor acum? Când suntem izolați în case, departe de părinți și prieteni, când nu putem să ne vizităm, să ne îmbrățișăm, să ne atingem? Este un chin pe care alții nu-l înțeleg cum îl înțelegem noi când spunem “dor”.

 

Puya, Andra și Guz și-au unit forțele și au creat o piesă care poate fi coloana sonoră a sentimentului actual, în vremurile în care mângâierile sunt arme, iar absența este dovadă de iubire.

 

Single-ul “Dorul” este un amestec de pop și rap, cu influențe folclorice și referiri la istorie și tradiții. Vocea Andrei îndulcește refrenul, iar povestea impresionantă din strofe e spusă pe ritm de rap de Puya și Guz, în stilurile lor caracteristice.
Artiștii s-au întâlnit în studio înainte de criza actuală, fără să se gândească la faptul că este probabil ultima oară când se reunesc pentru o lungă perioadă de timp și printre ultimele săptămâni în care viața se mai desfășoară cum eram obișnuiți.
Videoclipul piesei a fost filmat pe perioada stării de urgentă, respectând conditiile de sigurantă impuse.

 

“Dorul este o piesă la care cred că vor vibra sufletele românilor, mai ales acum când au trecut atâtea săptămâni, ba chiar și sărbători importante, iar noi tot nu ne-am revăzut părinții. Nu aș fi crezut că o vom lansa într-o criză ca cea pe care o trăim acum și că piesa va căpăta aceste semnificații”, a spus Andra.

 

“ Cred ca acum mai mult ca niciodata romanii au nevoie de unire. Acum cand au trecut peste 100 de ani de la marea unire, noi suntem mai dezbinati ca niciodata.Impartiti de social media sau mii de km in diverse grupulete, uitam ca avem acelasi sange, vorbim aceiasi limba, avem aceiasi traditie si suferim cu totii de acelasi dor de casa! Piesa este un apel la unitate! Ca in celebra poezie folclorica romanesca, unu-i moldovean (Guz), altul e muntean (Puya) si altul ardelean (Andra).
E timpul sa fim mandri ca suntem romani!

 

Piesa este bonus track al albumului Aventurile Domnului Puya, lansat in decembrie anul trecut, si este compusa de catre Mahia Beldo. Una dintre putinele co-productii dintre doua case de discuri total independente, Scandalos Music si Andra Records.
Acum, in 2020, e timpul sa dam generatiei noi din experienta acumulata in cei 20 si ceva de ani de munca si sa intindem o mana celor care sunt la inceput de drum”, a spus Puya.

 

“M-am bucurat când Puya mi-a propus să colaborăm și am putut să contribui cu textul meu și vocea mea la o piesă foarte sinceră și dureroasă despre originile noastre”, a spus Guz.

 

Te-ar mai putea interesa