11,000FaniÎmi place

ZDOB ȘI ZDUB & FRAȚII ADVAHOV lansează melodia şi videoclipul „TRENULEȚUL”

Atenție! Din “gara muzicală” a trupei Zdob și Zdub și a Fraților Advahov pleacă un nou single și videoclip – Trenulețul! Artiștii vă invită să urcați în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu Trenulețul.

 

Celebrul tandem folcloric al fraților Advahov și Zdubii lansează o colaborare inedită – piesa Trenulețul.

 

 

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – “Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale – un nou album, care va fi lansat în 2022.

 

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

 

Roman Iagupov (Zdob și Zdub) a declarat: „De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Straseni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gincu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișînău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, speram că nu si ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul ”Moldovenii s-au născut.”

 

Vasile și Vitalie Advahov: „Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă.”

 

Printr-o întamplare fericită, lansarea clipului Trenulețul coincide cu relansarea cursei de trenuri Chișinău-București, care iși sistase activitatea de ceva timp.

 

Zdob și Zdub & Frații Advahov: „Vom fi prezenti la relansarea cursei Chișinău-București, pe 12 decembrie, astfel vrem să susținem turismul regional”

 

Zdob și Zdub & Frații Advahov invită toți doritorii și reprezentanții presei la Gara Feroviară din Chișînău, unde va avea loc relansarea trenului Chișinău-București cu piesa Trenulețul! Evenimentul va avea loc pe 12 decembrie, la 15.30.

 

Pregătiți pașapoartele pentru control și « opincile » pentru dans!

Hey ho, let’s go! Pleacă trenul! Unde ești?

Videoclipul este o producție BR Films, regizor Roman Burlaca.
DOP: Eugen Dedcov

Scenariu: Roman Burlaca, Roman Iagupov, Corina Caireac

Producător : Alexandru Melnic

Mulțumiri speciale partenerului Fundația Ceslav Ciuhrii.

Te-ar mai putea interesa