11,000FaniÎmi place

A fost suspendată activitatea Primăriei Deva

Activitatea Primăriei Deva se suspendă pentru cel puţin 14 zile, după ce aproximativ 60 de angajaţi ai instituţiei au intrat în izolare voluntară la domiciliu pentru că au avut un contact direct cu primarul municipiului, Florin Oancea, şi cu administratorul public Adrian David, ambii depistaţi pozitiv la infecţia cu COVID-19.

 

Decizia de suspendare a activităţii a fost luată duminică de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Deva pentru a preveni răspândirea coronavirusului şi pentru a proteja angajaţii Primăriei şi pe cetăţenii care ar putea avea legături directe cu aceştia. Singurele servicii care vor funcţiona sunt Biroul pentru Situaţii de Urgenţă, care va asigura hrana pentru persoanele izolate la domiciliu şi Compartimentul de Stare Civilă, pentru a înregistra, între orele 10,00-12,00, actele de deces primite de la cetăţeni. Potrivit deciziei CLSU, angajaţii Primăriei Deva care sunt izolaţi la domiciliu vor fi testaţi pentru coronavirus COVID-19.

 

Sistarea temporară a activităţii primăriei Deva va fi însoţită şi de lucrări de dezinsecţie în toate spaţiile instituţiei, unde funcţionează direcţiile de specialitate şi servicii ale acesteia. Cetăţenii care au de achitat impozite, amenzi și orice taxe datorate bugetului local al Municipiului Deva le pot face online pe www.ghiseul.ro.

 

Primăria menţionează că adăpostul de noapte va funcționa conform regulamentului. De asemenea, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” își suspendă activitatea până la o dată ce va fi stabilită ulterior. Funcţionarea SPIGM se va desfăşura conform hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Te-ar mai putea interesa