11,000FaniÎmi place

Alina Eremia: ” ”Eurovision Junior rămâne un punct important în viața mea de artist”

Alina Eremia, un artist complex. De la Eurovision Junior, la o carieră înfloritoare pe pieața muzicală românească. Fiind invitată la ”Stelele Cetății” din municipiul Deva, am prins-o câteva minute și am stat de vorbă cu ea. Ne-a spus care e piesa ei de suflet, ce a însemnat participarea ei la Eurovision Junior plus multe altele. (Audio)

Alina, în 2005 ai fost reprezentata României la Eurovision Junior. Ce impact a avut acest lucru asupra carierei tale? 

Alina Eremia: A fost cu siguranță un life-changing (n.r. mi s-a schimbat viața) cu siguranță. Sunt foarte multe persoane care atunci când mă văd îmi spun că mă urmăresc încă din perioada aia și că mi-au urmărit parcursul. Încă mi se pare incredibil că am rămas după atâta timp în atenția lor și că m-au redescoperit după ani de zile, mult mai mare și cu o carieră care a crescut foarte mult de atunci și rămâne o experiență de care-mi voi aduce aminte cu foarte mare drag mereu. 

Reporter: Dacă ți s-ar ivi ocazia să participi pentru România la Eurovision, ai face-o? 

Alina Eremia: Nu știu ce să răspund la această întrebare. Sună tentant, dar nu am luat în calcul serios opțiunea asta. Este o presiune destul de mare pe umerii celui care participă și reprezintă țara, dar cu siguranță ar fi interesant să particip, dar de data asta în liga mare. 

Reporter: Îți place vreun artist de la Eurovision? Ce părere ai de câștigătorul de anul ăsta? 

Alina Eremia: Sincer, anul acesta nu am reușit să urmăresc ediția asta pentru că am avut un program super-super aglomerat, dar m-am pus la curent cu momentele de pe Youtube, și au fost mai multe piese care mi-au atras atenția, inclusiv cea a câștigătorului care mi se pare hitoasă! 

Reporter: Ești o fire și ai un stil cameleonic. Ce te motivează să faci schimbările de look, de stil 

Alina Eremia: E un lucru care vine din interiorul meu. La o perioadă de timp simt nevoia să fac un shift pentru că eu evoluez constant sau cel puțin asta urmăresc și automat asta se reflectă și în exterior și prin muzica mea, prin stilul meu și prin felul în care simt să mă manifest. Si atunci automat tranziția asta pleacă din interior. 

Reporter: Piesa ta de suflet din repertorul tău? ”A fost o nebunie?” 

Alina Eremia: La momentul prezent este ”Nu te mai aștept,” dar sunt mai multe piese ce au fost puncte-cheie în viața mea artistică și pentru care am o simpatie aparte, au o încărcătură emoțională aparte pentru mine, dar dacă ar fi să aleg în momentul prezent, ”Nu te mai aștept,” piesă scrisă complet de mine și care a ajuns la inimile oamenilor. 

Reporter: Spune-mi despre piesa cu Mario Fresh, ”Ai fost,” fiind declarată piesa anului in România în 2023. 

Alina Eremia: Da, a fost declarată piesa anului în 2023. Noi am tot tatonat cu ideea de a face o sesiune împreună și cândva în luna noiembrie sau decembrie na anului 2u mai rețin exact, dar undeva la finalul anului 2022, ne-am întâlnit în studio, a fost și singura sesiune de altfel și din sesiunea aia s-a născut ”Ai fost,” care, inițial ne-a plăcut foarte mult, dar nu știu dacă ne-am entuziasmat atât de tare pe cât s-au entuziasmat cei care au ascultat-o, piesa ajungând acolo unde a trebuie, la sufletele oamenilor. Au fost oameni care au vărsat o lacrimă atunci când au auzit piesa asta și abia atunci am înțeles ce tip de impact are. E o piesă mare și trebuia să se lanseze. 

Reporter: Ai lansat de curând piesa ”Gura ta.” Spune-mi câteva cuvinte despre ea. 

Alina Eremia: Piesa ”Gura ta” mi se pare o piesă extraordinar de dulce, este o declarație de dragoste foarte frumoasă și se pare că oglindește viața mea personală pentru că și eu sunt îndrăgostită în continuare, iubesc și rezonez foarte mult cu ea. 

Aici puteți asculta cea mai nouă piesă a Alinei Eremia

________________

 

Te-ar mai putea interesa