11,000FaniÎmi place

Cetățenii județului Hunedoara și-au ales reprezentanţii pentru următorii patru ani

Surprizele au fost puţine, iar primarii care au dovedit că ştiu cum să facă administraţie au fost realeşi.

 

Primarul municipiului Deva, liberalul Florin Oancea, a câştigat un nou mandat de patru ani, după ce a fost votat de 37,44 % dintre alegători, relevă datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă. La Deva, Florin Oancea a fost urmat de candidata Partidului României Europene, Paula Corbu, fiica fostului primar Mircia Muntean, cu 19% din voturi, şi de candidatul PSD, Ovidiu Moş, cu 2.278 voturi (11,07%).

 

Primarul municipiului Hunedoara, social-democratul Dan Bobouţanu, a câştigat un nou mandat pentru următorii patru ani. El a fost votat de 67% dintre alegătorii din oraş. Victoria lui Dan Bobouţanu a fost una zdrobitoare, între el şi cel de-al doilea clasat, Viorel Arion, fiind o diferenţă de 11.000 de voturi.

 

Candidaţii PSD au câştigat alegerile locale pentru funcţiile de primar în oraşele Brad, Simeria, Uricani şi Aninoasa. Astfel, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a fost reales pentru al cincilea mandat în fruntea localităţii. În municipiul Orăştie, Ovidiu Laurenţiu Bălan (PSD) a fost reales în funcția de primar al pentru un al treilea mandat. În oraşul Simeria, candidatul PSD Iulius Bedea a câştigat primul său mandat de primar, detaşându-se în faţa actualului edil Emil Râşteiu (Pro România), care a condus localitatea din anul 2012.

Te-ar mai putea interesa