11,000FaniÎmi place

De astăzi, puteți urca cu Telecabina pe Cetatea Devei!

Astăzi, 29 martie 2024, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a fost pusă în funcțiune și este disponibilă pentru cei care vizitează monumentul istoric.

Noul ascensor are o capacitate de 30 de persoane. Investiția a presupus: modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare. În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor.

Telecabina funcționează zilnic, între orele 10:00-19:00.
Un bilet pentru o călătorie dus-întors adulți costă 20 de lei.
Copiii până la 14 ani și pensionarii vor plăti 10 lei/călătorie dus-întors.
Persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Această investiție face parte din strategia de dezvoltare a municipiului Deva în ceea ce privește promovarea, dezvoltarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural precum și dezvoltarea activităților economice din domeniul turismului.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Te-ar mai putea interesa