11,000FaniÎmi place

LADANIVA, reprezentanții Armeniei la Eurovision, cântă ”Șaraiman”

Reprezentanții Armeniei la Eurovision sunt îndrăgostiți de România, deoarece au refăcut o piesă veche lăutărească, ”Șaraiman.”

Ladaniva, căci așa se numește trupa care a reprezentat anul acesta Armenia la Eurovision este o trupă armeano-franceză. Duo-ul, fondat în 2019, este format din cântăreața armeană Jaklin Baghdasaryan și instrumentistul francez Louis Thomas. Stilul lor muzical este inspirat de muzica din întreaga lume, în special de muzica tradițională balcanică, maloya și folclorul armean. Piesa cu care au reprezentat Armenia în concurs se numește ”Jako” și au ocupat un onorabil loc 8.

Piesa „Șaraiman” nu are o data de lansare singulară, deoarece este o melodie tradițională românească care a fost transmisă oral de-a lungul generațiilor.
Există diferite variante ale melodiei, cu mici diferențe în versuri și melodie.
Cea mai cunoscută variantă este interpretată de cântăreața Romica Puceanu, supranumită „Regina muzicii lăutărești” sau „Ella Fitzgerald a României”.
Romica Puceanu a înregistrat melodia în anii ’60 și ’70, iar versiunea ei a devenit extrem de populară în România. De atunci, „Șaraiman” a fost reinterpretată de mulți alți artiști români și străini, contribuind la popularizarea sa și mai mult.
Astăzi, „Șaraiman” este considerată una dintre cele mai emblematice melodii românești, fiind un simbol al culturii și tradițiilor țării.
Este adesea cântată la petreceri, nunți și alte evenimente festive, și este cunoscută și apreciată de oameni de toate vârstele.

Te-ar mai putea interesa