11,000FaniÎmi place

Primăria Deva continuă să susțină Spitalul Judeţean de Urgenţă

Capacitatea de cazare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19 a crescut la 350 de paturi. Pentru moment sunt ocupate circa 200 dintre acestea, în principalele secţii ale unităţii medicale, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. El a menţionat că ţine legătura zilnic cu conducerea militară a spitalului şi a apreciat că „lucrurile sunt ţinute sub control” de echipa de conducere a unităţii sanitare.

 

 

În opinia primarului, măsurile luate de conducerea militară a SJU Deva au fost bune, Florin Oancea apreciind că metodele aplicate de echipa de militari ar trebui respectate şi după revenirea unităţii sanitare la un management civil.

 

De asemenea, Primăria Deva a achitat luni peste 72.000 de euro Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, din bugetul local, în vederea achiziționării de materiale sanitare și echipamente de protecție pentru personalul medical.

 

Totodată, vor fi achiziționate și kit-uri pentru testarea personalului medical și non-medical aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Banii au fost alocați conform prevederilor dintr-o hotărâre a Consiliului Local Deva, din luna martie, în vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 în rândul populației.

Te-ar mai putea interesa