11,000FaniÎmi place

Secretarul general al Primăriei Deva rămâne în arest

Secretarul general al municipiului Deva, Laura Sârbu, soțul acesteia și un om de afaceri rămân în arest pentru 30 de zile, ei fiind acuzați de fapte de corupție. Curtea de Apel Alba a respins acțiunea acestora după ce Tribunalul Alba a decis să fie arestați preventiv.

 

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat că nu avea cunoştinţă despre activităţile pe care le-a desfăşurat secretarul general al instituţiei, Laura Sârbu. Primarul a menţionat că a pus la dispoziţia procurorilor DNA toate documentele solicitate de aceștia. Atribuţiile secretarului general al municipiului Deva vor fi preluate de către directorul juridic, Oana Mura.

 

De asemenea, Florin Oancea, a spus că este prematur să ofere un răspuns în ceea ce privește suspendarea din funcţie a secretarului general Laura Sârbu, arestată preventiv pentru fapte de corupție. Dacă instanţa va stabili anumite interdicţii pentru secretarul general al muinicipiului Deva, atunci, este posibil ca ea să fie suspendată. Primarul a precizat că nu ştia despre ceea ce ar fi făcut secretarul general al Primăriei Deva, menţionând că le-a spus funcţionarilor din primărie că au libertate de acţiune până la limita conferită de lege, conform statutului şi fişei postului fiecăruia.

 

Laura Sârbu şi soţul acesteia sunt acuzaţi de DNA că ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei pentru a-şi trafica influenţa asupra funcţionarilor din cadrul instituţiei pentru atribuirea unor contracte de lucrări.

 

Foto: www.mesagerulhunedorean.ro

 

Te-ar mai putea interesa