11,000FaniÎmi place

Ziua Vecinului: Sport și Sănătate în Comunitatea Armonia Între Vecini

Comunitatea Armonia 142 din Deva a câștigat un grant de 1.500 de euro din partea ONG-ului ÎntreVecini. Prima activitate organizată este Ziua Vecinului – Sport si Sanatate in Comunitate.

Joi, 30 mai 2024

În urma unui apel național de proiecte, desfășurat de ONG-ul ÎntreVecini, comunitatea Comunitatea Armonia 142 din Deva a obținut o finanțare de 1.500 de euro pentru organizarea a 3 activități comunitare, ca parte din programul Incubatorul de Comunitate ÎntreVecini.

Prima activitate oficială organizată este denumită “Ziua Vecinului – Sport si Sanatate in Comunitate” și marchează debutul procesului de dezvoltare de comunitate, la care toți vecinii sunt invitați să participe. Evenimentul este inspirat de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, la inițiativa unui francez de origine română.

Comunitatea Armonia 142 este una din cele 24 de comunități desemnate recent câștigătoare a unui grant ÎntreVecini. 10 dintre ele au câștigat o finanțare în valoare de 15.000 euro (în Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea) iar 15 comunități vor fi susținute cu 1.500 de euro (în Iași, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Brașov, Ploiești, Teleorman, Timiș, Vrancea și Cluj-Napoca).

În fiecare dintre aceste orașe, dar și în Târgu-Jiu și București (comunități înființate anterior) vor fi organizate activități dedicate evenimentului “Ziua Europeană a Vecinilor”, finanțate de ONG-ul ÎntreVecini.

Încă de la înființare, proiectul „ÎntreVecini” are ca principal partener BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă existența primelor comunități din București dar și pentru extinderea proiectului și în alte orașe din țară.

”Cu toții ne dorim să avem vecini buni, oameni care să ne ajute atunci când le batem la ușă. Uneori, înainte de avea, trebuie să fii un vecin bun, și noi asta ne străduim să fim. România are nevoie de comunități unite, de oameni care se susțin și se înțeleg, care au scopuri comune. Ziua Europeană a Vecinului ne amintește încă o dată aceste lucruri. BRD este mândră să facă parte, împreună cu extraordinara echipă ÎntreVecini, din acest proiect care își propune să dezvolte spiritul comunitar la bloc”, a spus Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Société Générale.

Ziua Vecinului – Sport si Sanatate in Comunitate, va avea loc pe 1 Iunie, ora 9:00 – 14:00, în zona verde din spatele blocului E2, Aleea Constructorului, Deva.

La eveniment sunt invitați toți vecinii dornici să ia parte la formarea unei comunități unite, sustenabile, ce va reprezenta un model local replicabil.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări pagina de Facebook a Comunității:

 Despre ÎntreVecini

ÎntreVecini este un ONG care regenerează spiritul comunitar la bloc și transformă grupurile de vecini din România în comunități sustenabile prin susținerea dezvoltării de proiecte în cartier. Proiectul ÎntreVecini este susținut de către BRD Groupe Société Générale în calitate de partener principal și de POWERToMe, MSL The Practice, Benga, DIUD, Colțan și Asociații.

https://intrevecini.ro/

https://www.facebook.com/intrevecini/

hai@intrevecini.ro

Contact local al comunității: Marius Dragomir, 0744.636.456

Te-ar mai putea interesa