11,000FaniÎmi place

Artistul Zilei – Roger Waters

George Roger Waters a fost marele conceptualist al grupului Pink Floyd, forţa motrice din spatele unor albume ca „Animals”, „Dark Side Of The Moon”, „Wish You Were Here” şi, mai ales, „The Wall” şi „The Final Cut”. Albume care au dovedit că este un autor formidabil, o ‘voce’ distinctă în muzica rock progresivă. Şi după plecarea sa de la Pink Floyd, în 1985, Roger a continuat să creeze noi capodopere, între care „Amused To Death” din 1992, și să valorifice popularitatea durabilă a creaţiilor sale realizate alături de Pink Floyd prin organizarea de concerte live mamut aproape an de an.

 

Chiar dacă împlinește 80 de ani în 6 septembrie el este încă activ la cel mai înalt nivel! Iar acum se află din nou în centrul unei controverse – așa cum se pare că îi place la nebunie să fie – deoarece a anunțat că a reînregistrat de unul singur albumul „Dark Side Of The Moon”, în secret și fără să le spună foștilor săi colegi de trupă, cărora nu le-a cerut permisiunea. El spune: „Eu am scris The Dark Side of the Moon. Hai să lasăm toate prostiile astea cu „noi”. Bineînțeles că am fost o trupă – am fost patru, toți am contribuit – dar este proiectul meu și eu l-am scris, așa că… blah, blah…”

 

Hmm, ce să spun, e adevărat că Waters a scris versurile albumului, dar nu a participat la compunerea muzicii decât la șase dintre cele 10 piese ale albumului din care a compus singur doar trei! E clar, în aer se simte miros de acțiune în justiție!

 

Până vom afla cum se încheie povestea vă invit să îl ascultăm miercuri la radio Big FM pe 92.6 FM în Deva, 88.9 FM în Hunedoara şi on line la bigfm.ro/live/

 

T.T.Popa

Te-ar mai putea interesa